top of page
redigerad5 (1)_edited_edited.jpg

Specialister på ortopediska skoinlägg 

Ortopediska skoinlägg / fotbäddar

Formgjutna fotbäddar och ortopediska skoinlägg kan användas för olika ändamål och skor. Som hjälp i arbete och vardag eller vid träning och idrott samt för att avlasta olika smärttillstånd i foten. Fotbäddarna tillverkas av våra ortopedtekniker på våra kliniker i Stockholm med olika material och grovlek efter dina behov. Formgjutna fotbäddar är ett samlingsnamn för ortopediska inlägg, ortopediska sulor, formgjutna skoinlägg, fotinlägg och hålfotsinlägg.

Gånganalys och fotskanning

En gång- & belastningsanalys samt undersökning av problemområdet ger våra ortopedtekniker den information de behöver för att ge dig bäst avlastning. Vi filmar din gång med ett speciellt program där vi kan mäta avvikande rörelser, gångsteg och vinklar. Du kommer under besöket att få en större förståelse för hur din gång och belastning ser ut. För att kunna tillverka dina ortopediska fotbäddar görs en digital avgjutning och 3D-skanning av dina fötter. Därefter tillverkas en form av foten i skumplastmaterial (ersätter tidigare gipsform). Därefter vacuum pressas fotbäddsmaterialet över formen som därefter slipas till för att passa i dina skor. Vi använder samma tekniker som på sjukhusen i Stockholm.

Utprovning skoinlägg / fotbäddar

Det är viktigt att dina ortopediska sulor och skoinlägg blir ordentligt utprovade av våra ortopedtekniker. När du prova ut dina fotbäddar i Stockholm anpassas de till dina skor, ta gärna med dig flera par skor. De formgjutna fotbäddarna tar plats i skorna och du kan eventuellt vara i behov av skor med löstagbar sula och snörning. Vi erbjuder även tunnare varianter av ortopediska sulor. Vi hjälper gärna till med skoråd. Dina fötter och resten av kroppen står inför förändring. Börja lugnt och trappa stegvis upp användandet av dina fotinlägg. Träningsvärk kan uppkomma i fötter och knän. Efter cirka fyra veckor ska du kunna använda dina ortopediska fotbäddar utan skavsår eller ömhet. Om du får skavsår eller andra problem bör du kontakta våra ortopedtekniker för eventuell justering. Garanti: 6 månaders kostnadsfri korrigering.

bottom of page