stegkliniken.fade.mobversion2

Ortopedteknik / Ortopedtekniker

Formgjutna fotbäddar. Skoinlägg och sulor

Stegklinikens personal är utbildade ortopedtekniker och är experter på hjälpmedel som fotbäddar, skoinlägg, skor & ortoser. Vi är företaget som ger dig lite mer än bara avgjutning och fotbäddar, som är standard hos ortopedtekniker / ortopedverkstad. Ortopedteknikern ger medicinska råd vid nybesöket och har kunskap att ställa klinisk diagnos samt utföra behandlingar. Vi samarbetar med vårdcentraler, flertalet ortopedmottagningar, företagshälsovårder och försäkringsbolag. 
 

Hur gör man fotbäddar / skoinlägg? Få rätt hjälp av våra ortopedtekniker

  1. Varje fot är unik! Våra ortopedtekniker har grundutbildning som leg. sjukgymnast eller naprapat. Vi börjar alltid med en undersökning och genomgång av dina eventuella problem i rörelseapparat och fot. Vi använder oss bland annat av spegellåda för att se hur du belastar fötterna stillaståendes.
  2. Ortopedtekniker kompletterar med en videofilmad belastningsanalys på gång/löpband. Därefter analyseras inspelningen för att se hur kroppen beter sig i rörelse och belastning för att hitta eventuella avvikelser. Här kan vi se ditt behov av olika typer av kilar, fotbäddar, ortopediska inlägg eller förhöjningar under foten för ett jämnare gång- eller löpsteg. Detta tar vi med oss när vi gör dina formgjutna fotbäddar i vår gipsverkstad.

  Avgjutning och Leverans:

  1. Ena alternativet är att vi gör ett semibelastat fotavtryck i skumplastlåda som vi fyller med gips och modellerar, avlastar eller korrigerar efter ev. avvikelser i fötterna. Vid detta alternativet vacumpressas fotbädd istället över torkad läst/gipsfot och slipas in i dina skor vid en utprovning på återbesöket.
  2. Andra alternativet är att vi scannar patients fötter med en semibelastad 3D laser scanning. Vi modellerar sedan den digitala foten/fotbädden med CAD cam och fräser ut dem i vår fräsmaskin. Vi avslutar med att finjustera fotbädden med inslipning på ditt leveransbesök. Slutprodukten blir likadant som den första metoden med skumplastlåda/gipsavtryck.
  • Fotbädden kan göras stabila eller mer flexibla i stötdämpande EVA-plast och poron, eller om du är i behov av tunnare material i termoplast till nättare skor. Vi ger ett rabatterat pris (980:-/par) när du beställer fler par fotbäddar vid avgjutningstillfället. Du kan när som hellst senare återbeställa fotbäddar. Då till ett pris av 1650:-
  • Garanti: Om det skulle behövas slipas eller ändras något på fotbäddarna efter att du använt hjälpmedlet en tid, betalar du inte något för det eventuella återbesöket inom 6 månader efter leveransdatum.

  Våra ortopedtekniker hjälper dig med allt från undersökning, behandling och utformning av hjälpmedel.

  Vi tillverkar fotbäddar & inlägg som passar till:
  • Löpskor och idrottsskor
  • Damskor och pumps
  • Fritidsskor och herrskor »business-skor«
  • Sandaler
  • Barnskor
  • Skridskor och fotbollsskor
  • Walkingskor och golfskor
  • Skidpjäxor för alpin- och längdskidåkning
  • Arbetsskor, skyddsskor och yrkesskor

  * Erbjudande! Mer än halva priset (980:-) på extra par fotbäddar när du beställer fler par vid nybesökstillfället.

  Ditt besök börjar med gång- och belastningsanalys

  belastningsanalys
  biomekaniska kontrollmätningar
  Ortopetekniker kontrollerar fotstatus
  Vid 3D scanning: ortopedtekiker CAD cam modellerar och fräser ut inlägget i fräsmaskin.
  Vid 3D scanning: ortopedtekiker CAD cam modellerar och fräser ut inlägget i fräsmaskin.
  Vid gipsavtryck: ortopedtekniker vacumpressar och slipar in fotbädden till skon.
  Semibelastat gipsavtryck
  Semibelastat gipsavtryck

  Komplement till fotbäddar

  Stötvågsbehandling