stegkliniken.fade.mobversion2

Ortopedteknik / Ortopedtekniker

Formgjutna fotbäddar. Skoinlägg och sulor

Stegklinikens personal är utbildade ortopedtekniker och är experter på hjälpmedel som fotbäddar, skoinlägg, skor & ortoser. Vi är företaget som ger dig lite mer än bara avgjutning och fotbäddar, som är standard hos ortopedtekniker / ortopedverkstad. Ortopedteknikern ger medicinska råd vid nybesöket och har kunskap att ställa klinisk diagnos samt utföra behandlingar. Vi samarbetar med vårdcentraler, flertalet ortopedmottagningar, företagshälsovårder och försäkringsbolag. Fotanalysen betalar du 350kr för, men har ett egentligt värde om 1000kr (baserat på specialisttaxa.)
 

Hur gör man fotbäddar / skoinlägg? Få rätt hjälp av våra ortopedtekniker

  1. Varje fot är unik! Våra ortopedtekniker har grundutbildning som leg. sjukgymnast eller naprapat. Vi börjar alltid med en undersökning och genomgång av dina eventuella problem i rörelseapparat och fot. Vi använder oss bland annat av spegellåda för att se hur du belastar fötterna stillaståendes.
  2. Ortopedtekniker kompletterar med en videofilmad belastningsanalys på gång/löpband. Därefter analyseras inspelningen för att se hur kroppen beter sig i rörelse och belastning för att hitta eventuella avvikelser. Här kan vi se ditt behov av olika typer av kilar, fotbäddar, ortopediska inlägg eller förhöjningar under foten för ett jämnare gång- eller löpsteg. Detta tar vi med oss när vi tillverkar dina formgjutna fotbäddar.

  Avgjutning och Leverans:

  1. Vi scannar dina fötter med 3D scanning och tillverkar en skumplastform (tidigare gjorde vi de gipsform). Sedan vacumpressas fotbädd över skumform och slipas in i dina skor på en noggrann utprovning vid återbesöket. Utprovningstiden är viktig då vi finjusterar fotbädden så den passar dina skor och känns bra mot foten. 
  2. Invänjning:
   Det är viktigt att fotbäddarna blir ordentligt utprovade. Dina fötter och resten av kropppen står inför en förändring. Börja lugnt och trappa stegvis upp användandet. Träningsvärk kan uppkomma i fötter och knän. Efter ca 4 veckor ska du kunna använda dina fotbäddar utan skavsår eller ömhet. Får du ökade problem bör du kontakta oss för kontroll och ev justering.
  3. Skoval:
   Fotbäddarna tar lite mer plats i dina skor och du kan vara i behov av skor avsedda för fotbäddar med löstagbar sula. Det finns sandaler som är lämpliga med fotbäddar. Vi hjälper gärna till med skoråd för att hitta det som passar just dig! 
  4. Garanti:
   I våra priser ingår 6 månaders kostnadsfri korrigering. Om tillståndet inte blir bättre efter justering kan det bero på orsaker som kräver andra åtgärder. Inga krav på byte eller återköp kan ställas då fotbäddarna är individuellt anpasssade och inte kan användas av någon annan. 
  Vi tillverkar fotbäddar & inlägg som passar till:
  • Löpskor och idrottsskor
  • Damskor och pumps
  • Fritidsskor och herrskor »business-skor«
  • Sandaler
  • Barnskor
  • Skridskor och fotbollsskor
  • Walkingskor och golfskor
  • Skidpjäxor för alpin- och längdskidåkning
  • Arbetsskor, skyddsskor och yrkesskor

  * Erbjudande! Mer än halva priset (980:-) på ett extra par fotbäddar när du beställer fler par vid nybesökstillfället.

  Ditt besök börjar med gång- och belastningsanalys

  Undersökning fotanalys / belastningsanalys
  biomekaniska kontrollmätningar
  Ortopetekniker kontrollerar fotstatus
  3D scanning för tillverkning av skumplastform
  3D scanning för tillverkning av skumplastform

  Komplement till fotbäddar

  Stötvågsbehandling