stegkliniken.fade.mobversion2

Ortopedteknik / Ortopedtekniker

Formgjutna fotbäddar. Skoinlägg och sulor

Stegklinikens personal är utbildade ortopedtekniker och är experter på hjälpmedel som fotbäddar, skoinlägg, skor & ortoser. Vi är företaget som ger dig lite mer än bara avgjutning och fotbäddar, som är standard hos ortopedtekniker / ortopedverkstad. Ortopedteknikern ger medicinska råd vid nybesöket och har kunskap att ställa klinisk diagnos samt utföra behandlingar. Vi samarbetar med vårdcentraler, flertalet ortopedmottagningar, företagshälsovårder och försäkringsbolag. 
 

Hur gör man fotbäddar / skoinlägg?

 1. Varje fot är unik! Våra ortopedtekniker har grundutbildning som leg. sjukgymnast eller naprapat. Vi börjar alltid med en undersökning och genomgång av dina eventuella problem i rörelseapparat och fot. Vi använder oss bland annat av spegellåda för att se hur du belastar fötterna stillaståendes.
 2. Ortopedtekniker kompletterar med en videofilmad belastningsanalys på gång/löpband. Därefter analyseras inspelningen för att se hur kroppen beter sig i rörelse och belastning för att hitta eventuella avvikelser. Här kan vi se ditt behov av olika typer av kilar, fotbäddar, ortopediska inlägg eller förhöjningar under foten för ett jämnare gång- eller löpsteg. Detta tar vi med oss när vi gör dina formgjutna fotbäddar i vår gipsverkstad.

Avgjutning och Leverans:

 1. Ena alternativet är att vi gör ett semibelastat fotavtryck i skumplastlåda som vi fyller med gips och modellerar, avlastar eller korrigerar efter ev. avvikelser i fötterna. Vid detta alternativet vacumpressas fotbädd istället över torkad läst/gipsfot och slipas in i dina skor vid en utprovning på återbesöket.
 2. Andra alternativet är att vi scannar patients fötter med en semibelastad 3D laser scanning. Vi modellerar sedan den digitala foten/fotbädden med CAD cam och fräser ut dem i vår fräsmaskin. Vi avslutar med att finjustera fotbädden med inslipning på ditt leveransbesök. Slutprodukten blir likadant som den första metoden med skumplastlåda/gipsavtryck.
 • Fotbädden kan göras stabila eller mer flexibla i stötdämpande EVA-plast och poron, eller om du är i behov av tunnare material i termoplast till nättare skor. Vi ger ett rabatterat pris (980:-/par) när du beställer fler par fotbäddar vid avgjutningstillfället. Du kan när som hellst senare återbeställa fotbäddar. Då till ett pris av 1580:-
 • Garanti: Om det skulle behövas slipas eller ändras något på fotbäddarna efter att du använt hjälpmedlet en tid, betalar du inte något för det eventuella återbesöket inom 6 månader efter leveransdatum.

Våra ortopedtekniker hjälper dig med allt från undersökning, behandling och utformning av hjälpmedel.

Vi tillverkar fotbäddar & inlägg som passar till:

 • Löpskor och idrottsskor
 • Damskor och pumps
 • Fritidsskor och herrskor »business-skor«
 • Sandaler
 • Barnskor
 • Skridskor och fotbollsskor
 • Walkingskor och golfskor
 • Skidpjäxor för alpin- och längdskidåkning
 • Arbetsskor, skyddsskor och yrkesskor

* Erbjudande! Mer än halva priset (980:-) på extra par fotbäddar när du beställer fler par vid nybesökstillfället.

Ditt besök börjar med gång- och belastningsanalys

belastningsanalys
biomekaniska kontrollmätningar
Ortopetekniker kontrollerar fotstatus
Vid 3D scanning: ortopedtekiker CAD cam modellerar och fräser ut inlägget i fräsmaskin.
Vid 3D scanning: ortopedtekiker CAD cam modellerar och fräser ut inlägget i fräsmaskin.
Vid gipsavtryck: ortopedtekniker vacumpressar och slipar in fotbädden till skon.
Semibelastat gipsavtryck
Semibelastat gipsavtryck

Komplement till fotbäddar

Stötvågsbehandling