loggo steg

Ortopedtekniker

Formgjutna fotbäddar. Skoinlägg och sulor

Stegklinikens personal är utbildade ortopedtekniker och är experter på hjälpmedel som fotbäddarar, skoinlägg, skor & ortoser. Vi är företaget som ger dig lite mer än bara avgjutning och fotbäddar, som är standard hos ortopedtekniker/ortopedverkstad. Vi ger medicinska råd vid nybesöket och har kunskap att ställa klinisk diagnos samt utföra behandlingar. Vi samarbetar med vårdcentraler, flertalet ortopedmottagningar, företagshälsovårder och försäkringsbolag.
 

Hur gör man fotbäddar / skoinlägg?

 1. Varje fot är unik! Våra ortopedtekniker har grundutbildning som leg. sjukgymnast eller naprapat. Vi börjar alltid med en undersökning och genomgång av dina eventuella problem i rörelseapparat och fot. Vi använder oss bland annat av spegellåda för att se hur du belastar fötterna stillaståendes.
 2. Vi kompletterar med en videofilmad belastningsanalys på gång/löpband. Därefter analyseras inspelningen för att se hur kroppen beter sig i rörelse och belastning för att hitta eventuella avvikelser. Här kan vi se ditt behov av olika typer av kilar, fotbäddar eller förhöjningar under foten för ett jämnare gång- eller löpsteg. Detta tar vi med oss när vi gör dina formgjutna fotbäddar i vår gipsverkstad.

Avgjutning och Leverans:

 1. Oftast tar vi ett semibelastat fotavtryck i skumplastlåda med patient sittandes. Skumplastlådan fyller vi sedan med gips och modellerar, avlastar, ger extra stöd eller korrigerar efter eventuella avvikelser i fötterna.
 2. Alternativ två är att vi gjuter av dina fötter i helavlastat läge med patient liggandes på brits. Detta kan vara bra vid särskilda diagnoser ex. gravt snedställt hälben. Vi fyller sedan formen med gips och modellerar precis som metoden med skumplastlåda. 
 3. Därefter vacumpressas fotbädd över torkad gipsfot och slipas sedan in i din sko vid kommande återbesök inom 2 veckors tid. Fotbädden kan göras stabila eller mer flexibla i EVA-plast eller om du är i behov av tunnare material i termoplast till nättare skor. Formen får du med dig hem och den kan återanvändas för att gjuta nya fotbäddar vid senare tillfälle (billigare). Vi ger ett rabatterat pris (980:-/par) när du beställer fler par fotbäddar vid avgjutningstillfället. 
 • Garanti: Om det skulle behövas slipas eller ändras något på fotbäddarna efter att du använt hjälpmedlet en tid, betalar du inte något för det eventuella återbesöket inom 6 månader efter leveransdatum.

Vi tillverkar fotbäddar & inlägg som passar till:

 • Löpskor och idrottsskor
 • Damskor och pumps
 • Fritidsskor och herrskor »business-skor«
 • Sandaler
 • Barnskor
 • Skridskor och fotbollsskor
 • Walkingskor och golfskor
 • Skidpjäxor för alpin- och längdskidåkning
 • Arbetsskor, skyddsskor och yrkesskor

* Erbjudande! Mer än halva priset (980:-) på extra par fotbäddar när du beställer fler par vid nybesökstillfället.

Ditt besök börjar med gång- och belastningsanalys

belastningsanalys
mätning
Ortopetekniker kontrollerar fotstatus
klart för vacumpress. Ortopedtekniker Stockholm, ortopedtekniker hägersten, ortopedtekniker Solna Råsunda
STÖTVÅGSBEHANDLING. Ett kompletterande och beprövat startskott på din behandling mot hälsporre

Ortopedtekniker Solna Råsunda