Ortopedtekniker

Formgjutna fotbäddar. Skoinlägg och sulor

Stegklinikens personal är utbildade ortopedtekniker och är experter på hjälpmedel som fotbäddar, skoinlägg, skor & ortoser. Vi är företaget som ger dig lite mer än bara en avgjutning och fotbäddar. Som du får hos en vanlig ortopedtekniker/ortopedverkstad. Vi ger medicinska råd vid nybesöket och har kunskapen att ställa klinisk diagnos samt utföra behandling. Vi samarbetar med vårdcentraler, flertalet ortopedmottagningar, företagshälsovårder och försäkringsbolag som anlitar oss för ortopedtekniska hjäpmedel och behandlingar.

Hur gör man fotbäddar / skoinlägg?

 1. Varje fot är unik! Våra ortopedtekniker har grundutbildning som leg. sjukgymnast eller naprapat. Vi börjar alltid med en undersökning och genomgång av dina eventuella problem i rörelseapparat och fot. Vi använder oss bland annat av spegellåda för att se hur du belastar fötterna stillaståendes.
 2. Vi kompletterar detta med en videofilmad belastningsanalys på gång / löpband. Därefter analyseras inspelningen för att se hur kroppen beter sig under rörelse och belastning för att hitta eventuella avvikelser. Här kan vi se ditt behov av olika typer av kilar, fotbäddar eller förhöjningar under foten för ett jämnare gångsteg eller löpsteg. Detta har vi med oss när vi gör formgjutna fotbäddar i vår gipsverkstad.

Avgjutning och Leverans:

 1. Oftast tar vi ett semibelastat fotavtryck med patient sittandes i en skumplastlåda som vi sedan fyller med gips och modellerar, avlastar, gör stödjande eller korrigerar efter eventuella avvikelser i fötterna.
 2. Alternativ två är att vi gjuter av dina fötter i helavlastat läge med patient liggandes på brits. Detta kan vara bra vid särskilda diagnoser ex. gravt snedställt hälben. Vi fyller sedan formen med gips och modellerar precis som metoden med skumplastlåda.
 3. Därefter vacumpressas inlägg över torkad gipsfot och slipas sedan in i din sko vid kommande återbesök inom 2 veckors tid. Inläggen kan göras stabila eller mer flexibla i EVA-plast alt. om du är i behov av tunna termoplast inlägg till nättare skor. Gipsformen får du med dig hem och den kan återanvändas för att gjuta nya fotbäddar vid senare tillfälle (billigare). Vi ger ett rabatterat pris (890:-/par) när du beställer fler par fotbäddar vid avgjutningstillfället. 
 • Garanti: Om det skulle behövas slipas eller ändras något på fotbäddarna efter att du använt hjälpmedlet en tid, betalar du inte något för det eventuella återbesöket inom 6 månader efter leveransdatum.

Vi tillverkar fotbäddar & inlägg som passar till:

 • Löpskor och idrottsskor
 • Damskor och pumps
 • Fritidsskor och herrskor »business-skor«
 • Sandaler
 • Barnskor
 • Skridskor och fotbollsskor
 • Walkingskor och golfskor
 • Skidpjäxor för alpin- och längdskidåkning
 • Arbetsskor, skyddsskor och yrkesskor

* Erbjudande! Mer än halva priset (890:-) på extra par fotbäddar när du beställer fler par vid nybesökstillfället.

Ditt besök börjar med gång- och belastningsanalys

belastningsanalys
mätning
Ortopetekniker kontrollerar fotstatus
klart för vacumpress. Ortopedtekniker Stockholm, ortopedtekniker hägersten, ortopedtekniker Solna Råsunda
STÖTVÅGSBEHANDLING. Ett kompletterande och beprövat startskott på din behandling mot hälsporre

Ortopedtekniker Solna Råsunda