loggo steg


Ortopediska produkter

Rehab och behandlingar


Butik T-Aspudden, T-Karlaplan, T-Råsunda (showroom)

Stegklinikens proffessioner:

Ortopedtekniker

Ortopedingenjör / Ortopedskotekniker

Naprapat

Kiropraktor

Sjukgymnast / Fysioterapeut


Individanpassade / formgjutna fotbäddar
Analys:

 1. Våra ortopedtekniker har en grundutbildning som sjukgymnast / naprapat / kiropraktor. Vi börjar med undersökning och genomgång av dina eventuella problem i rörelseapparat och fötter. Vi använder oss bland annat av spegellåda för att se hur du belastar fötterna stillastående.
 2. Vi kompletterar med videofilmad belastningsanalys på löpband.
 3. Vi analyserar inspelningen i slowmotion för att se hur kroppen beter sig under rörelse och belastning för att hitta eventuella avvikelser. Sedan föreslås behandlingsalternativ, skor eller fotbäddar.

Avgjutning och leverans:

 1. Vanligast är semibelastat fotavtryck i skumplastlåda som vi fyller med gips och modellerar, avlastar eller korrigerar efter ev. avvikelser i fötterna.
 2. Alternativt gjuter vi av dina fötter i helavlastat läge med patient liggandes på brits. Detta kan vara bra vid särskilda diagnoser med ex. gravt snedställt hälben. Vi fyller sedan formen med gips och modellerar precis som metoden med skumplastlåda.
 3. Därefter vacumpressas fotbädd över torkad gipsfot och slipas in i dina skor vid noggrann utprovning på återbesöket.

Invänjning:

 • Det är viktigt att fotbäddarna blir ordentligt utprovade. Dina fötter och resten av kropppen står inför en förändring. Börja lugnt och trappa stegvis upp användandet. Träningsvärk kan upp- komma i fötter och knän. Efter ca 4 veckor ska du kunna använda dina fotbäddar utan skavsår eller ömhet. Får du ökade problem bör du kontakta oss för kontroll och ev justering.

Skoval:

 • Fotbäddarna tar lite mer plats i skorna och du kan vara i behov av skor avsedda för fotbäddar, tex skor med löstagbar sula. Det finns sandaler som är lämpliga med fotbäddar. Vi hjälper gärna till med skoråd! 

Garanti:

 • I våra priser ingår 6 månaders kostnadsfri korrigering. Om tillståndet inte blir bättre efter justering kan det bero på orsaker som kräver andra åtgärder. Inga krav på byte eller återköp kan ställas då fotbäddarna är individuellt anpasssade och inte kan användas av någon annan. 

Läs en amerikansk studie om god effekt av fotbäddar

Vi tillverkar fotbäddar och inlägg som passar för:

 • Löpskor och idrottsskor
 • Damskor och pumps
 • Fritidsskor, herrskor och »businessskor«
 • Sandaler
 • Barnskor
 • Skridskor
 • Walkingskor och Golfskor
 • Skidpjäxor - alpin och längdskidåkning
 • Arbetsskor, skyddsskor och yrkesskor

*vi ger rabatterat pris (980:-) på 2a paret fotbäddar om du beställer 2 par eller fler vid nybesökstillfället.

Välkommen med dina ortopediska besvär till oss på Stegkliniken!
Alla våra behandlare har legitimation från socialstyrelsen och är utbildade ortopedtekniker. Vi samarbetar med Storstockholms vårdcentraler, ortopedläkar-mottagningar och företagshälsovårder där läkare ordinerar sina patienter direkt till oss. Oftast för besvär kopplat till foten. Vi anlitas även av försäkringsbolag och företag.
Du behöver ingen remiss för att få hjälp av oss. Kontakta oss direkt